luni, 26 decembrie 2016

Ludmila Roman, Şefa Bibliotecii Publice Tartaul, a participat în cadrul Atelierului de follow-up organizat la Chişinău


Ludmila Roman, Şefa Bibliotecii Publice Tartaul,în perioada 20-22 decembrie a participat în cadrul Atelierului de follow-up Academia de vară a tinerilor bibliotecari eveniment organizat la Centrul Naţional de Excelenţă Profesională pentru Bibliotecari.Unde tinerii bibliotecari au împărtășit succesele obținute: inovații de bibliotecă, mobilizarea comunității, parteneriate stabilite. 

Printre obiectivele urmărite în cadrul acestui eveniment: dezvoltarea competenţelor tinerilor bibliotecari de a disemina succesele obtinute in modernizarea bibliotecilor de către participanţii la Academiei de vară.

Crearea unei culturi organizaţionale a Academiei tinerilor bibliotecari în care eşecul poate fi transformat în succes.
Planificarea proceselor de oficializare a Academiei tinerilor bibliotecari din Republica Moldova.

Mare a fost mulţumirea tinerelor bibliotecare de a deveni parte a familii de profesioniști din Republica Moldova, venind cu îndemnul de a se alătura și completa rândurile Asociației profesionale.

 Noul grup format și-a ales președinte Svetlana Gumeni, și a trasat câteva activități de viitor printre care și atragerea de noi membri - tineri bibliotecari în ABRM.

 La deznodământ de instruire participanții Academiei de vară a tinerilor bibliotecari au avut un dialog cu Evan Tracz, director Novateca: The Global Libraries Program in Moldova; au lucrat asupra planificării activităților Academiei pentru anul 2017. Au fost înmânate scrisori de mulțumire pentru frumoasa colaborare pe care au susținut-o în 2016.










Un comentariu: